Höstlov i Japan med Nina Holmlund

03.12.2018

Höstlov i Japan

I oktober åkte tre damer med Finnair från Helsingfors till Fukuoka på ön Kyushu i södra Japan. Kyushu med sina åtta prefekturer är den sydligaste av Japans fyra stora öar. Detta är kanske det mest rurala området i landet, och därmed utmärkt för den som vill bekanta sig med naturen och kulturen i sin egen lugna takt och undvika all storstadsstress. Med trädgård, natur och kultur som gemensamma intressen fick vår lilla grupp en fantastisk resa. Långa dagliga promenader, timtals vistelser utomhus, hälsosam och god mat samt lugna kvällar med en god bok eller något sällskapsspel. Perfekt sätt att ladda energi inför vår mörka vinter! Vädret var dessutom en extra bonus; dagstemperaturer mellan 20 och 23 grader, solsken och milda vindar.

Vår rundresa med tåg började med att vi direkt efter ankomst åkte iväg till Kumamoto. Där besökte vi fina parker, promenerade i naturen och runt små gator i förstadsområdet. Också ett stort buddhistiskt tempel på berget ovanför staden hann vi besöka.
Följande anhalt var Kagoshima, sedan Miyazaki, Beppu och Arita. Och som socker på botten en kväll i Fukuokas centrum. Vi såg allt från samurajbyar, typiska japanska trädgårdar, delfinshower, moderna planteringar i stadscentrum, shoppingcenter, heta källor, bambuhantverks- och konstmuseer, keramik- och porslinsfabriker och butiker, typiska shintoismtempel och mycket mer.

En minnesvärd resa som definitivt väckte mersmak!